social

Hirdetés

ökotúra

Hogyan hasznosítsuk a zöld javakat?

Komposztálás

Egy ember évente átlagosan 200-250 kg hulladékot termel, ennek kb. 30%-a hasznosítható, szerves hulladék, krumplihéj, almacsutka és a többiek. Ezekből a hulladékokból kiváló talajjavító komposztot készíthetünk, amivel nemcsak a vegyes hulladékunk mennyiségét csökkenthetjük jelentősen, de a növényeinkkel is jót tehetünk. A szerves hulladék nagy része azonban ma mégis a szemétlerakókon végzi.

tovább  >>

Miként ruházkodjunk fenntarthatóbban?

Ruházkodás

A legtöbben, ha belenézünk a szekrényünkbe, valószínűleg rengeteg ruhát látunk. Ha egy kicsit mélyebbre ásunk, talán olyan holmit is találunk, amin még az árcédula is rajta van, és soha nem volt még rajtunk. Nos, nem vagyunk ezzel egyedül, a túlfogyasztás globális probléma.

tovább  >>

Miként lehetünk tudatos vásárlók?

Bevásárlás

A hulladékcsökkentést már a vásárlásnál el lehet kezdeni, mert csak azzal a hulladékkal nincs gond, ami meg sem termelődik. Persze, a mai világban minden a fogyasztásról szól, így kell némi önuralom és kitartás ahhoz, hogy valaki igazi tudatos vásárlóvá váljon.

tovább  >>

Hogyan legyünk környezettudatosak az ünnepekkor?

Karácsony

A felmérések szerint decemberben jóval nagyobb mennyiségű papírt fogyasztunk el, mint az év más részében. De a pénztárcánkat is sűrűbben nyitogatjuk, és vásárlási kedvünk növekedésével párhuzamosan az általunk megtermelt hulladék is nő. De muszáj ennek feltétlenül így lennie?

tovább  >>

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb

Hirdetés