social

Hirdetés

Mi ez?

Európában és Észak-Amerikában egy ember átlagosan 95-115 kg élelmiszert dob ki évente. Az Európai Unió országaiban fejenként, átlagosan 157 kg csomagolási hulladék keletkezik egy évben. Évente világszerte 41,8 millió tonna elektronikai hulladék keletkezett, azonban a háztartási E-hulladéknak mindössze 16 százaléka kerül újrahasznosításra (2014-es adatok). Csupán néhány kiragadott példa a világszerte tapasztalható, elképesztő mértékű hulladéktermelésre.

A 2016-ban (1) indult hasznositsd.hu célja, hogy hozzájáruljon a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítéséhez, a környezettudatos gondolkodásmód erősítéséhez. Számos hasznos információval szeretnénk szolgálni, például hogy mihez kezdj a kiürült tusfürdős flakonnal, a kiégett villanykörtével vagy a fáradt sütőolajjal. Ezeket ugyanis, mind lehet szelektíven gyűjteni.

Portálunkon megtalálod Magyarország legnagyobb hulladékkezeléssel kapcsolatos fogalomtárát, valamint olyan Hasznos tippeket, melyekkel csökkentheted háztartásodban termelődő hulladék mennyiségét.

Ha célod, hogy csökkentsd a háztartásodban keletkező hulladékot, vagy csupán érdekelnek a hulladékgazdálkodással kapcsolatos hírek és érdekességek, sok szeretettel várunk Facebook oldalunkon és Facebook csoportunkban is.


(1A portál az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (jogutód: Agrárminisztérium) támogatásával jött létre 2016-ban. A pályázati projekt - a weboldal megvalósításán kívül - egy szemléletformáló kisfilm elkészítését is tartalmazta, mely itt tekinthető meg.

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb

Hirdetés