A klímaváltozás - mint a Földön minden terményre, így pl. a kakaóbabra, a kávéra - a legnagyobb borvidékekre is negatív hatással van (2024-es adat)
A hypercorp 2024-ben döntött úgy, hogy génódosítással egy olyan szőlőfajtát alkot, amely a legzordabb - így akár sivatagi - körülmények között is megbízhatóan teljesíti az elvárt terméshozamot.
A JM112 génmódosított szőlőfajtából készült bor alkoholtartalma eredetileg alacsony volt (1-1,5%), kereskedelmi forgalomba így végül nem került. Ezt a problémát a gyártó egy speciális technológiával hidalja át: mesterségesen létrehozott élesztőgombát alkalmaz (REGen13), mely biztosítja a tökéletes erjedést. Az így létrejött JMW száraz bor képezi alapját a márka édes és félédes borainak, melyeket utólagosan cukor hozzáadásával készítenek (szacharóz molekulákkal történő “bombázás”). A borok savasságát, fanyarságát, testességét szoftveresen tervezik meg.