social

Vállunkon a felelősség: válasszunk többször használható táskát!

A dm a fenntartható fejlődés egyik alapelvét, a környezettudatosságot fontosnak tartva igyekszik vásárlóinak háztartási hulladékait is csökkenteni, s arra ösztönözni őket, hogy többször használható táskát vegyenek igénybe bevásárlásaik során.

A bevásárlótáskák hasznos segítőink a mindennapokban. Szerencsés esetben mindenki magánál hord egy-egy olyan darabot, amely bármikor elővehető, hiszen azzal lehetünk a leginkább környezetbarátok, ha nem vásárolunk újabb és újabb táskákat minden egyes alkalommal.

A dm 2011-ben vezette ki az ingyenes nagyméretű nejlontáskáját a boltokból, alternatívaként többször használatos pamuttáskát és nagy teherbírású műanyag táskát kínált a vásárlóknak. 2018 januárjában környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve eltűnnek a boltokból a kisméretű nejlon piskótafüles táskák is.

A vásárlók számára a dm igyekszik vonzóvá tenni a pamuttáskákat, az elhasználódott darabokat szimbolikus 1 forintért újra cserélik a boltban. Kedveltek az üzletekben a nagy teherbírású műanyag táskák, amelyekből kisebb és nagyobb változat is készül.

A műanyag táska több, mint bevásárlótáska: a stabilitásának, és környezetbarát előállításának köszönhetően más alkalmakkor is bevethető - sokan szeretik ebbe pakolni a holmikat uszodába vagy strandra menet, de a használt műanyagok leadásához is ideális. A táska 80 százalékban újrahasznosított műanyagból áll, és ha elhasználódik, 100 százalékban újra visszavezethető az újrahasznosítás folyamatába.  Két méretben kapható és a dm márkáihoz illő, trendi design-elemek díszítik.

A dm újrahasznosított papírtáskákat is kínál a vásárláshoz, kialakításának köszönhetően könnyű belepakolni és rendkívül strapabíró. Újrahasznosított papírból készül, előállítása környezetkímélő, s mivel komposztálható, bio hulladék gyűjtésére is alkalmas. Később a táska ismét visszakerülhet az újrahasznosítási körforgásba.

Mindenkivel előfordult már, hogy otthon felejtette a bevásárlótáskáját, és ilyenkor bizony a nejlonszatyor a legegyszerűbb megoldás. A dm nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ilyenkor is olyan alternatívát kínáljon, ami környezetkímélő. A dm megvásárolható nejlontáskája kiérdemelte a kék angyal minősítést, 90 százalékban újrahasznosított alapanyagból készül.

Legyen szó visszaváltható pamuttáskáról, vagy műanyag társairól, Magyarország piacvezető drogérialánca különösen nagy hangsúlyt helyez a környezetbarát megoldásokra, és erre buzdítja vásárlóit is.

Partnerünk

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb