social

Hirdetés

Utoljára indul a HOSZ OKJ-s Hulladéktelepkezelő képzése!

Hulladéktelep - illusztráció

Az utolsó tanfolyam 2020. december 5-én kezdődik. A jelentkezési határidő: 2020. november 24.!

A szakképzési rendszer 2019-ben megkezdett átalakítása nyomán a jövőben a szakmaszerzés alapmodellje az iskolarendszerű oktatás lesz. OKJ-s tanfolyam, így a HOSZ 32 851 02 OKJ azonosító számú Hulladéktelepkezelő képzése változatlan formában csak ebben az évben indítható.

Az oktatás feltételeit, ütemtervét, módszertanát a járványügyi helyzet körülményeinek figyelembevételével alakítja a HOSZ.

A képzés a négy modulzáró vizsga teljesítésével zárul, majd a vizsgaközpontnál tehető komplex szakvizsgával a résztvevők államilag elismert 32 851 02 OKJ azonosító számú Hulladéktelepkezelő alsó-középfokú szakképzettséget igazoló szakvizsga bizonyítványt szerezhetnek. Ez a képzettség megfelel a 439/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet 7.§ m) pontban a hulladékgazdálkodási tevékenység engedélyezési feltételeként meghatározott „legalább középfokú környezetvédelmi szakirányú végzettség” kritériumnak, valamint a 2009. évi LXI. törvény 6.§ (1) bekezdés f) pontja által a fémkereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások számára előírt feltételnek. A megszerzett szakképzettség elfogadása a jövőben is változatlan. 

A HOSZ képzésének Pest Megyei Kormányhivatalnál vezetett közhiteles nyilvántartás szerinti engedélyszáma: E-000724/2014/A001

A tanfolyam erőssége évek óta a több mint húsz fős oktatói csapat, amelyet a szakmában elismert vezetők, szakértők alkotnak – valamennyien a gyakorlatban azonnal hasznosítható  tudást adnak át.

A 270 órás tanfolyamhoz két alkalommal tartozik előzetes tudásmérés, amelyek sikeres teljesítése esetén bizonyos tananyagegységek alól felmentés kapható, így a képzés ideje jelentősen csökkenthető (mintegy féléves időtartamra). Az oktatás többnyire szombati napokon, a telephelyi gyakorlati oktatás hétköznapokon van. Az oktatási segédleteket elektronikus úton is megkaphatják a résztvevők, és a hiányzásnak – ésszerű szakmai határokig - nincs szankciója. 

A részvételi díj részletfizetéssel téríthető meg, és az azonos munkáltatótól  jelentkező 2. és 3. résztvevőnek kedvezményes!

Részletes tájékoztatás és jelentkezési lap a HOSZ honlapján található


Kép forrása: Pexels

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb

Hirdetés