social

Hirdetés

Robbanás történt egy spanyolországi hulladékfeldolgozó üzemben

Robbanás történt egy spanyolországi hulladékfeldolgozó üzemben (forrás: youtube)

Tűz ütött ki és robbanás történt egy hulladékfeldolgozó üzemben a Madridtól dél-keletre található Arganda del Reyben csütörtökön. A helyi mentőszolgálat szerint összesen harmincan sérültek meg, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A sérültek közül tíz embert kellett kórházba szállítani.

A szemtanúk két robbanásról is beszámoltak, amelyek néhány környező épületben is kárt tettek; ablakok törtek be, tetők rongálódtak meg. A hatóságok elővigyázatosságból kiürítették az üzem 500 méteres körzetét, így öt oktatási intézményből hazaküldték a diákokat. 

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a robbanások oka egyelőre ismeretlen, annyit közöltek, hogy egy olajat újrahasznosító részlegben keletkezett a tűz, majd itt következtek be a robbanások is. 

A spanyol sajtó szerint az ipari hulladékok begyűjtésével, raktározásával és feldolgozásával foglalkozó Requimsa nevű cég üzemcsarnokáról van szó. A vállalat veszélyes hulladékokkal is dolgozik, de az első környezetvédelmi mérések azt mutatták, hogy nem került mérgező anyag a levegőbe.

A spanyol sajtó felidézte, hogy négy évvel ezelőtt volt már egy tűzeset ugyanezen a 10 ezer négyzetméteres telephelyen.

 

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb

Hirdetés