social

Hirdetés

Ökoinnovációk csúcstalálkozója Budapesten

Ökoinnovációk csúcstalálkozója Budapesten

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége immáron 5. alkalommal rendezi meg az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást, mely indulása óta Közép-és Kelet Európa jelentős környezetipari szakkiállításává vált.

A Dr. Áder János Köztársasági Elnök védnöksége alatt szervezett eseményen találkozhatunk a magyar a zöldipar legújabb innovációival és technológiáival, s a legkülönbözőbb területek szakértőitől is kérdezhetünk. A MÁV Zrt. szponzorálásának köszönhetően, az V. Ökoindustria kiállítás 2017. november 8-10. között lesz látogatható a Vasúttörténeti Parkban.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A színes, három napos kiállítás és programsorozat 1000 négyzetméteren biztosít lehetőséget a tartalmas szórakozásra, az ismeretszerzésre és a magyar zöldipar eszmecseréjére. A közel 70 kiállító cégnek és szervezetnek köszönhetően kiváló alkalom nyílik az innovatív környezetvédelmi technológiák és szolgáltatások megtekintésére, kipróbálására (elektromos autó tesztvezetés, szemléletformáló játékok, ökopiac, stb.). De választ kaphatunk a bennünket foglalkoztató kérdésekre is:

 • Kié a jövő? Elektromos autó, hibrid, vagy tömegközlekedés?
 • Melyik számomra a leghatékonyabb fűtési módszer?
 • Mennyire tiszta a csapvizem?
 • Hová kerül a szelektív hulladék és mi történik vele?
 • Hogy néz ki a jövő városa?

A kiállításhoz kapcsolódik egy magas színvonalú szakmai konferenciasorozat is, ami lefedi korunk legnagyobb környezeti/társadalmi kihívásait:

A kiállításra a regisztráció ingyenes, a konferenciáknál külön regisztráció szükséges és van, amelyik csak térítés ellenében látogatható! (www.okoindustria.hu)

A konferenciák mellett, az idén 25 éves környezetvédelmi szövetség egy hangulatos közösségi teret, ÖKO-Kávézót is biztosít a látogatóknak és a kiállítóknak, hogy kényelmesen, egy jó kávé mellett lehessen izgalmas pódiumbeszélgetéseket, előadásokat és filmvetítéseket hallgatni.

A hazai zöldipar képviselt területei a kiállításon:

 • megújuló energiaforrások,
 • zöld mobilitás,
 • természetvédelem, 
 • klíma- levegőtisztaság-védelem,
 • hulladékgazdálkodás és illegális hulladékelhagyás, 
 • víz- és szennyvízkezelés,
 • fenntartható fejlődés.

Teljes kiállítói lista itt található

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb