social

Hirdetés

Minden egy helyen, hogy zöld otthonod legyen!

Mi számít zöldnek? Drágább-e ökologikusan élni? Tényleg sok lemondással jár? Vissza kell mászni a fára? - Sokszor halljuk ezeket a kérdéseket, amikor a háztartásunk zöldítéséről vagy hulladékmentesítéséről esik szó. A Humusz Szövetség honlapján mostantól egy új tematikus aloldal segíti a zöldebb háztartások kialakítását.

Ha valaki elindul a hulladékcsökkentés és zöld életmód kialakítása felé, óhatatlanul számos kérdéssel találja szemben magát. 
humusz.hu/zold-otthon tematikus oldal segít eligazodni az internet „zöld zajában”.

Célunk, - és erre biztatjuk olvasóinkat is - hogy a fogyasztásunkat normalizáljuk, a hulladékunk mennyiségét és veszélyességét csökkentsük, elérve a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot, ugyanakkor mégis egészségesen és kiegyensúlyozottan tudjunk élni. Ezért hoztuk létre ezt az oldalt, melynek folyamatosabb frissítését - bővítését is tervezzük. - Nyilatkozta Merza Péter, a projekt vezetője.

Mivel könnyű elveszni a blogok, videók, útmutatók tengerében, ezért a Szövetség munkatársai a leggyakrabban felmerülő „GYIK” kérdések mentén rendezték csokorba az általuk ismert zöld ötleteket, bevált praktikákat. 

A Szövetség 2020. őszén a Zöld Kalandozások előadássorozat keretében járta körbe a zöld otthon témáit az ökofrankó kencéktől egészen a gilisztakomposztálóig. Az online megtartott előadások visszanézhetők:


Kép forrása: Pexels

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb

Hirdetés