social

Hirdetés

Megháromszorozódott a TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióban részt vevők száma

A program 2011-es indulása óta közel megháromszorozódott a TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióban részt vevők és a helyszínek száma is, mindezzel az összegyűjtött szemét mennyisége is arányosan nőtt.

Az önkéntesek nem szedhetnek veszélyes, elektronikai hulladékokat, valamint építési törmelékeket, ezért a programot az önkormányzatoknak meghirdetett illegális lerakóhelyek felszámolására kiírt pályázattal egészítik ki. 

Az idei TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési akciót március 18. és 24. között rendezik meg a Fenntarthatósági témahéttel együtt.

A hulladékgyűjtés kellékeit az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik.


Kép forrása: pixabay.com / Szerző: Alexas_fotos

 

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb