social

III. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn és Országos Természet- és Környezetvédelmi filmnapok május 26-28. között

III. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn és Országos Természet- és Környezetvédelmi filmnapok május 26-28. között (a kép illusztráció, forrás: pixabay)

Az ország egyik legnagyobb természet- és környezetvédelmi rendezvényén olyan nagy alkotók is jelen lesznek, mint például David Attenborough.

A Fesztivál szervezői két különleges eseményre hívták fel a figyelmet.

  • A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával létrejövő Trash Art Magyarország kültéri szobor pályázat és kiállítás keretén belül a hazánkban működő művészeti iskolák és intézmények újrahasznosított anyagokból készítettek 2-2,5 méter magas szobraira, melyek témája az ember hatása a környezetre. A kiállítás célja, a társadalom figyelmének felhívása napjaink egyik legégetőbb természeti problémájára, a hulladékok keletkezésére és kezelésére. A szobrok először a gödöllői fesztiválon tekinthetők meg május 26-a és június 10-e között.
  • A rendezvény másik különlegessége a Varázslatos Magyarország elnevezésű szabadtéri fotókiállítás, mely hazánk nemzeti parkjainak szépségeit mutatja be, és amelynek évenkénti megvalósulását és országos bemutatását a szervezők megköszönték a Földművelésügyi Minisztériumnak.

A Fesztivál három napja alatt a fő vetítési helyszíneken, a Királyi Kastély Lovardájában és a gödöllői Alsóparkban egyaránt ingyenesen látogatható valamennyi program. Az Alsóparkban a Fesztivál szakmai partnerei számtalan változatos szórakoztató és ismeretterjesztő programmal várják a családokat és a látogatókat.

Bővebb információ a rendezvénysorozat webhelyén: www.godollofilmfest.com

Akik pedig a gyermeknapi hosszú hétvégén nem tudnak Gödöllőre ellátogatni, azok számára a szervezők az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat ajánlották figyelmükbe, melyek 19 magyarországi és 2 erdélyi városban kerülnek megrendezésre ugyancsak május 26-28. között. A partner városokban ingyenes filmvetítésekkel, kiállításokkal és szemléletformáló programokkal várják a helyi szervezők az érdeklődőket.

 

Partnerünk

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb