social

Hét évesen már hulladékgyűjtő vállalkozása van!

Hét évesen már hulladékgyűjtő vállalkozása van!

A kaliforniai kisfiú igen korán a környezetvédelem szolgálatába állt, szülei segítségével hulladékgyűjtő vállalkozást indított, melynek Orange-megye minden részében vannak már ügyfelei.

Ryan 2012-ben, 3 évesen járt először hulladékújrahasznosító központban, ahová a néhány konzervdobozból és műanyagflakonból álló szelektív hulladékot vitte az apukájával. Az élmény annyira meghatározó volt a kisfiú számára, hogy felvetette, adhatnának a szomszédoknak is néhány szelektíves zsákot, hátha akkor ők is gyűjtenének neki némi újrahasznosítható hulladékot. A szomszédok körében akkora sikert aratott az ötlet, hogy még a távolabbi családtagjaikat, sőt, a munkatársaikat is bevonták a kezdeményezésbe.

Az ötletből hamarosan vállalkozás lett, jelenleg a Ryan's Recyclingnak már a kaliforniai Orange-megye minden részében vannak ügyfelei, Ryan pedig minden héten szétválogatja a műanyagflakonokból, üvegekből és alumíniumdobozokból álló szelektív hulladékot, majd szüleivel elszállítja azokat az újrahasznosító központba.

Tavaly decemberben Ryan egycsapásra világhírű lett, a története viralizálódott a közösségi médiában, sikeréről több száz híroldal írt, temérdek köszönő és bátorító levelet kapott. Őt választották a Laguna Beach-en található Pacific Marine Mammal Center (Csendes-óceáni tengeri emlős központ) ifjúsági nagykövetének is.

Vállalkozásából származó bevételből Ryan szemeteskocsira gyűjt(ene), a kasszát persze a szülei kezelik, és szerintük van fontosabb dolog is, mint a szemétszállító, úgyhogy igen bölcsen Ryan oktatására teszik félre a pénzt.

 

Partnerünk

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb