social

Hirdetés

Faültetés a biodiverzitásért

Faültetés a biodiverzitásért

Faültetésben vettek részt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) munkatársai a Legyen Rengeteg! Egyesület önkénteseivel.

A társadalmi szerepvállalás keretében megvalósuló akcióban a biodiverzitás megőrzése volt az egyik cél. A hulladékgazdálkodás országos koordinálásáért felelős cég vállalta, hogy összekapcsolja a civil szervezetet a közszolgáltatásért felelős céggel, kijelöli a lehetséges helyszíneket és segíti az alapanyagok beszerzését.

Az együttműködésnek köszönhetően került sor a Dél-Kom Nonprofit Kft. barcsi telephelyén több mint 350 fa és 20 cserje elültetésére az NHKV Zrt. munkavállalói, a Legyen Rengeteg! Egyesület önkéntesei, a Dél-Kom Kft. és a Seres Kft. munkatársai részvételével. A Legyen Rengeteg! Egyesület az ültetés előtt erdész segítségével kijelölte azokat az őshonos növényeket (tölgy, nyír, vadkörte, madárcseresznye, hárs, vadrózsa, homoktövis), amelyekkel a zöldítés megvalósítható. A válogatás során döntő szempont volt a biodiverzitás, azaz az élővilág sokféleségének megőrzése.

A Dél-Kom Kft. a terület mellett komposztot és locsolóvizet is biztosított a sikeres telepítéshez. A Seres Kft. talajfúró gépet bocsátott az önkéntesek rendelkezésére. Az NHKV Zrt. fontosnak tartja a környezettudatos gondolkodást és a társadalmi felelősségvállalást, ezért döntött úgy, hogy nemcsak szakmailag támogatja, hanem aktívan részt is vesz az akcióban. Az akció egy sorozat első állomása volt, országszerte több hasonló program várható.


Kép forrása: unsplash.com

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb

Hirdetés