social

Hirdetés

FAO infógrafika az élelmiszerpazarlás ellen

A FAO kilenc, könnyen kivitelezhető jótanáccsal szolgál az ünnepi készülődéshez és a hétköznapokhoz.

Ha a világon egy év alatt keletkezett, fel nem használt vagy kidobott élelmiszert egy halomba raknánk, egy hatalmas, 1,3 milliárd tonnás hegy tornyosulna előttünk – az emberi fogyasztásra előállított élelmiszerek harmada. Ez nem csupán rengeteg elvesztegetett lehetőséget rejt, hogy jóllakhassanak az arra rászorulók, de egyúttal felelőtlen bánásmód mindazon erőforrásokkal és energiával, ami a termeléshez felhasználásra került.

És ezért mi, fogyasztók is jócskán felelősek vagyunk.

A FAO egy infógrafikában szedett össze kilenc könnyen elsajátítható jótanácsot, hogy hétköznapi döntéseink révén ne növeljük, hanem épp csökkentsük ezt a mennyiséget. Különösen aktuális szokásainkat átgondolni az ünnepek körüli időszakban, amikor a főzés, étkezés még kiemeltebb szerephez jut.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 2011-ben indította el globális kezdeményezését az élelmiszerpazarlás racionalizására. A SAVE FOOD programhoz számos nonprofit partner és vállalat csatlakozott azóta, hogy ez a közel ezermilliárd értékű termék ne végezze évről évre a szemetesben.

 


Forrás: FAO; Kép forrása: pexels

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb