social

Hirdetés

A hulladékmentesség jegyében kerül ismét megrendezésre a minimalista-életmód közismert fesztiválja!

A hulladékmentesség jegyében kerül ismét megrendezésre a minimalista-életmód közismert fesztiválja!

A közösségi élményekre épülő fesztivál a minimalizmus hívei mellett azokat az érdeklődőket is várja, akik nyitottak a tudatos fogyasztásra.


Hazánkban is egyre népszerűbb az önkéntes egyszerűség (voluntary simplicity), avagy a minimalista életmód, melynek sokezer követője egybehangzóan vallja: a kevesebb néha több.
A Szervező Messzelátó Egyesület az idei rendezvény fő témájaként a digitális minimalizmust választotta, hiszen online jelenlétünk hatással van énképünkre, kapcsolatainkra, közösségeinkre, és természetesen fogyasztási szokásainkra is.

Izgalmas workshopokon térképezhetjük fel, mi jelentheti a valódi értéket számukra
Lesz többek közt előadás a "FOMO" (félelem a lemaradástól) témájában, arról, hogy mennyire technológiafüggő társadalomban élünk. Szó lesz a digitális függőségről, és arról is, miként őrizhető meg egyensúlyunk az online világban. A meghívott előadók a digitális érzelemkifejezés lehetőségeit, az online ismerkedés témáit is körbejárják.

Hiteles előadók
A meghívott szakértők, bloggerek és újságírók hétköznapjaik során is a tudatos és egyszerű(bb) életmódot képviselik. Személyes történeteket, példákat, praktikus tanácsokat hallhatunk Tőlük arról, miként tegyük teljesebbé életünket, a kevesebbel.

 MG 8966 1

Játékos programok
A rendezvény kínálatában - lásd itt - természetesen a játékos elemek is megtalálhatóak, lesz többek közt slam poetry, egyéni, fenntartható öltözködési tanácsadás és ökopiactér. Az első fesztivál sokszínű kínálatához képest idén a kortárs művészet témája is helyet kapott a programok között, ennek apropóján a helyszínen kreatív alkotósarok, digitális képkeret kiállítás és improvizációs színház is várja majd az érdeklődőket.

De miért is lesz hulladékmentes ez a rendezvény?
A Messzelátó Egyesület hisz abban, hogy az egyszerűsítés által tudatosabb fogyasztási szokásokat alakíthatunk ki, amely kulcsa az ökotudatos életnek. Ennek jegyében - aktív cselekvőként - a zero waste, azaz a nulla hulladék szellemiségében rendezi meg az idei eseményét is: Ezért a belépésnél nem lesz karszalag, a büfében nem lesz szalvéta. A papírhulladék mellett a műanyagok - így a PET palackok - is kiváltásra kerülnek: A Szervező minden látogatót arra buzdít, kedvenc kulacsával érkezzen a helyszínre.

A rendezvény ideje: 2019. október 4-5
A rendezvény helyszíne: The Studios (Budapest, Vörösmarty u. 38.)
További információ a rendezvényről a Simplicity oldalán.

Képek forrása: Messzelátó Egyesület, Szerző: Biljarszki Dániel

Forrás: Zöldunió

Hirdetés

ökotúra

Élethelyzetek a hulladék aspektusából, avagy mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjaink során kevesebb hulladékot termeljünk, illetve a rendelkezésre álló hulladékokat - legyen az konyhai- vagy akár kerti zöldhulladék - hogyan hasznosítsuk

 

tovabb

hulladéktipp

A települési szilárd hulladékok bemutatása, melyek az alábbiak: Papírhulladék; Italoskarton hulladék; Műanyaghulladék; Üveghulladék; Fémhulladék; Konyhai zöldhulladék; Kerti zöldhulladék; Gumihulladék; Elektronikai hulladék; Roncsautó, Gépjármű-hulladék; Textilhulladék; Használt olaj és zsíradék; Veszélyes hulladék

 

tovabb

Hirdetés